Sämige Fischsuppe – das mag vielleicht nicht so ganz jedermanns Geschmack sein, aber in Kanada, zumindest an der kanadischen Ostküste, kommt man um diesen Leckerbissen einfach nicht drumrum. In meinem Monat auf Grand Manan hab ich selbst mal eine gekocht. Ich habe zwar nicht alle Anweisungen auf dem Rezept verstanden, aber geschmeckt hat es am Ende doch.
Hier das Rezept um angeblich 20 Leute satt zu machen.
Fill colander with potatoes (ich liebe genaue Mengenangaben) |
4-7 onions, depending on size |
2 t. Salt |
2 t. Black pepper |
3 t. Celery salt/seed plus tops from cut celery and leftover celery |
8 oz butter |
2 t. Chopped parsley |
2 cans evaporated milk |
for fish – 3# pollack or other white fish or other seafood like clams, mussels, lobster or crab |
1) Put water in a large pot and start water heating |
2) Fill colander with potatoes and clean |
3) Dice potatoes and out in heating water |
4) Dice onions and add to potatoes/water (water should barely cover potatoes & onions) |
5) Add parsley, celery seed/tops, salt and pepper |
6) Mash a few of the potatoesto thicken broth. |
7) Add Old Bay seasoning plus Dulse to fish chowder. Add butter to both |
8) Add fish, cook until fish is flaky |
9)Turn off pots. Add milk to both chowders. |
Bon Appetit!